Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 24 - Külföldi résztvevőket kérdeztünk…

A hét témája

Külföldi résztvevőket kérdeztünk…

Ifesie Richard Okechukwu (Nigéria)

A gyülekezetem ifjúsági vezetője választott engem, hogy képviseljem csoportunkat. Lenyűgöz az a sokszínűség, amelyet a programfüzet kínálatából is látok. Mivel először hagytam el Afrikát, először járok Európában is. Nagyon élvezem, hogy itt még este fél tízkor is világos van, és nem éget a nap annyira, mint otthon. Legközelebb a barátaimat is magammal hozom.

Patricia Giannelia (Kanada)

A kanadai Kelownában dolgozom lelkészként egy német ajkú evangélikus gyülekezetben; ott hallottam a kölni Kirchentagról. Hatalmas élményt jelent, előtte nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagy területen zajlik majd, és hogy ilyen nagyszámú és sokféle rendezvény lesz… Sokszor nehéz választani a programok között, de igyekszem minél több helyre eljutni.

David Manalu (Indonézia)

Indonéziai evangélikus gyülekezeti kórusként kaptunk meghívást erre a találkozóra; örömmel fogadtuk el. A kölni napok alatt többször is fellépünk. Már korábban is jártam Németországban, de ez az első Kirchentag, amelyen részt veszek. Nagy élményt jelent látni, ahogyan a németek megszervezték ezt a találkozót, annak pedig külön is örülök, hogy nem csak evangélikusokat hívtak.