Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 24 - Összébb hangolt ifjúsági munka

Szószóró

Összébb hangolt ifjúsági munka

A napokban ismét összegyűltünk – budapesti ifjúsági szervezetek képviselői, iskola- és egyetemi lelkészek, területi ifjúsági referensek –, hogy az evangélikus ifjúsági munka összehangolására megszületett szándék aprópénzre váltásának első lépéseit meghatározzuk.

Egy ilyen munkán természetesen mindig nagy a tehetetlenségi nyomaték, mégis fontosnak tartom, hogy szeptembertől létre tudunk hozni az interneten egy ifjúsági naptárat (előreláthatóan a www.csipetnyiso.hu címen), ahová minden – evangélikus ifjúsággal foglalkozó – közösség fölteheti a programjait. Ennek koordinációját szeptembertől a Magyarországi Evangélikus Egyház Ifjúsági Osztálya látja el, egyrészt azért, hogy minden a megfelelő rubrikába kerüljön, másrészt hogy csak az jelenjen meg rajta, ami oda való.

Egy sokkal távolabbi lépést is előkészítgettünk. Az elnevezés lényegtelen, de a tartalom égetően fontos. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy az a sokrétű ifjúsági munka, amely ma Budapesten zajlik, ne maradjon visszhang és utánpótlás nélkül. Ez nagy falat lesz. Mármint elmenni anyagi gondokkal küzdő gimnáziumainkba, és úgy bemutatkozni (gyakorlatilag ingyen), hogy az egyház legfontosabb tagjai, a fiatalok később majd vágyjanak ennek a közösségnek a tagjai lenni…

Igen, ez álom. De álmok nélkül a kereszténység már rég halott lenne. Mi pedig merünk ma és itt lépni. Egy elsőt, aztán a többit ki tudja…?

Körmendy Petra egyetemi lelkész