Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 27 - Szcientológus(v)iszony

Keresztutak

Szcientológus(v)iszony

Bocsánatkérésre várva

Bocsánatkérést vár a Magyar Demokrata Fórumtól a Magyarországi Szcientológiai Egyház, mert úgy érzi, a konzervatív párt két képviselője megsértette az egyházközösséget – közölte múlt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a szervezet szóvivője.

Kárpáti Annamária emlékeztetett arra, hogy Csáky András és Almássy Kornél „nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő szektának” nevezte az egyházat, és károsnak ítélte az Alkalmazott Oktatástan Közép-Európa Oktatási Kht.-t annak módszerei miatt.

Tom Cruise feketelistán

„Vallása” miatt nem forgathat a berlini hadügyminisztériumban Tom Cruise. Az amerikai színész a szcientológiai egyház lelkes tagja, és a német fővárosban forgatná a Valkűr című háborús filmet, amely a Hitler elleni összeesküvés és vezetőjének, Stauffenberg grófnak a történetét dolgozza fel.

A szcientológiai egyház a német hivatalos álláspont szerint vallásnak álcázott üzleti vállalkozás, és nem is tartozik az elismert egyházak közé.

„A Bundeswehr messzemenően érdekelt abban, hogy hiteles film készüljön Stauffenberg személyéről és 1944. július 20. eseményeiről” – mondta a hadügyminisztérium szóvivője. Hozzátette viszont, hogy a filmesek a lábukat sem tehetik be a minisztériumba, „ha Stauffenberg grófot Tom Cruise alakítja, aki nyilvánosan vállalja, hogy a szcientológiai szekta tagja”.

MTI