Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 28 - Templomrongáló színesfémtolvajok Nyíregyházán

Keresztutak

Templomrongáló színesfémtolvajok Nyíregyházán

Színesfémtolvajok rongáltak meg két templomot Nyíregyházán; az épületekről a rézből készült csatornacsöveket tulajdonították el, a kár mintegy nyolcszázezer forint – közölte a rendőrség múlt csütörtökön az MTI-vel.

A nyíregyházi református templomról még szerdára virradó éjjel lopott el egy ismeretlen tettes egy tíz-tizenkét méter hosszú, rézből készült esőelvezető csatornát száznegyvenezer forintos kárt okozva – mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes szóvivője.

Tájékoztatása szerint a város evangélikus templománál pedig csütörtök hajnalban kétszer is járt színesfémtolvaj. Először egy nyolc méter hosszú ereszcsatornát, majd négy méter hosszúságban réz ablakpárkányokat feszített le, ellopni azonban nem tudta őket, mert a helyszínre kiérkező rendőrjárőrök megzavarták, így az értékeket hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

Később a tolvaj visszament a templomhoz, s akkor mintegy negyvenöt méter hosszú csatornacsövet lopott el, amelynek értéke több mint hatszázezer forint.

A helyettes szóvivő megjegyezte: a rendőrség megkezdte a nyomozást a templomrongálók kézre kerítésének érdekében.

MTI