Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 29 - "A homoszexualitás halál - én az életet választom"

A hét témája

"A homoszexualitás halál - én az életet választom"

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legismertebb „homoaktivistája” maga mögött hagyta életformáját, és kereszténnyé lett. Michael Glatze, a Young Gay America („Fiatal Meleg Amerika”) magazin alapítója és főszerkesztője nemrég úgy nyilatkozott, hogy a homoszexualitásból való szabadulása „a legfelszabadítóbb, legszebb és legcsodálatosabb” dolog, amit életében valaha is átélt.

A homoszexualitás kizárólag a szexuális élvezetre irányul, ezért soha nem töltheti be az életet – írja Glatze a WorldNetDaily információs szolgálatnak írt kommentárjában (Medford, Oregon állam). A homoszexualitás „neurotikus”, „nem természetes”, és megakadályozza, hogy az ember megtalálja igazi énjét. A magazintól való megválásakor azt írta internetes naplójában: „A homoszexualitás halál – én az életet választom.”

Erre a felismerésre tizenhat évnyi homoszexuális életforma után jutott – írja a harmincéves Glatze, aki tavaly októberben még homoaktivistaként szerepelt a Time hírmagazin címlapján. Gyermekkorában édesapjának és édesanyjának halála következtében elbizonytalanodott. Tizennégy éves korban voltak először meleg érzelmei, húszévesen vállalta nyilvánosan szexuális irányultságát, és huszonkét évesen kezdődött karrierje a Young Gay America magazinnal. A lap nagy elismerést aratott, mert mellőzte a kemény pornót. Glatzét azonban belülről kétségek kínozták, amelyekkel nem tudott senkihez fordulni – Istent kivéve. Ő nyitotta meg a szemét, hogy meglássa: „a bűn és a romlottság” mozgalmát támogatja. Ezért elhatározta, hogy megtér, és életét Jézusra bízza.

Glatze nem az egyedüli homoszexuális újságíró az Egyesült Államokban, aki elfordult eddigi életvitelétől. Előzőleg már a Venus című leszbikus magazin kiadója, Charlene E. Cothran is megtért. Most egy új magazint szerkeszt melegeknek és leszbikusoknak, amelyben a Jézusban való hitre hívja őket.

Mint mondja, felismerte, hogy a homoszexualitás bűn – „nem nagyobb, mint bármely más bűn, de mégis bűn”.

Az idea.de hírportálon megjelent írást fordította Balicza Iván