Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Kókuszos, nyári gyümölcstorta
Elkészítése: A finomlisztet 5 dkg kókuszreszelékkel, a margarinnal, 10 dkg cukorral, a tojássárgákkal, sóval és pici tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percre a hűtőbe tesszük. Közben a tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a maradék cukrot. A maradék kókuszreszeléket és a lisztet a tojáshabba forgatjuk. Egy kapcsos sütőforma alját vékonyan kivajazzuk. A tésztát a forma méretére nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A kókuszos tojáshab felét rákenjük. A megtisztított gyümölcsöt elosztjuk rajta. Ízlés szerint megszórhatjuk még cukorral, majd rákenjük a maradék fehérjemasszát. A sütőt körülbelül 170 fokra melegítjük, a süteményt negyven percig sütjük. Tejszínhabbal, vaníliás pudinggal tálalhatjuk.