Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 38 - Megkezdődött a 117. tanév

Egyházunk egy-két hete

Megkezdődött a 117. tanév

Huszonegyen kezdték el tanulmányaikat a hét elején az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) nappali tagozatán, négyen az újonnan indított kántor szakon. Teológus-lelkész szakra tizennégyen, katekéta-lelkipásztori munkatárs szakra hárman iratkoztak be. A száztizenhetedik tanév megnyitójára múlt pénteken került sor a zuglói templomban.

Korántsem ünneprontó szándék vezérelte a tanévnyitó istentisztelet igehirdetőjét, amikor abbeli reményét juttatta kifejezésre, hogy a tudományosság és a személyes hit nem fog szembekerülni a teológián. Dr. Fabiny Tamás püspök bátorítólag hangsúlyozta, hogy szerte az országban sokak imája viszi az Úr elé a jövő lelkészeit, hittanárait, gyülekezeti munkatársait.

A tanévnyitón került sor a gyakorlati évüket egyházközségekben töltő hatodévesek „kibocsátására” is. Az egyetem gyakorlati tanszékének vezetői nemcsak őket, hanem mentoraikat is áldással indították a szolgálatba (képünkön). Ugyancsak az istentisztelet keretében részesült áldásban az EHE szenátusa által egyetemi lelkészi feladattal megbízott dr. Orosz Gábor Viktor.

„Iskola vagyunk a határon” – kezdte beszédét dr. Csepregi Zoltán, akinek tanévnyitó helyzetértékelése alapvetően azért megnyugvással tölthette el az intézmény jövőjéért aggódókat. Az egyetem rektora – az elsőévesek fogadalomtételét követően – a hatodéves teológusok mentorai részére nyújtott át megbízóleveleket, valamint habilitációs okleveleket és új oktatói kinevezéseket adott át.

EvÉlet-infó

Regionális hozzárendelés: Evangélikus Hittudományi Egyetem