Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 38 - Afrika Lőrincen

Kultúrkörök

Afrika Lőrincen

Ha a kedves olvasónak hirtelen a fekete kontinens állatvilágának tagjai közül kellene néhányat felsorolnia, az elefánt és az oroszlán, a gepárd és a gazella, a bivaly és az orrszarvú biztosan közöttük lenne. Mindezek élethű, festett mását megtekinthetik mindazok, akik ellátogatnak Prihoda Judit festő- és grafikusművész Vadak szelleme című kiállítására, amely a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtárában szeptember 4-én nyílt a Galéria 18 szervezésében.

A szerző, akinek több grafikája az Evangélikus Életben is megjelent már, most kiállított festményeivel igazi afrikai hangulatot teremt a kiállítóteremben. „Az állatok olyan részei a természetnek, amelyek a világot valamelyest számunkra is otthonossá teszik” – mondta megnyitóbeszédében Kádár János Miklós festő- és grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára. Nemcsak a képek témája hozza közelebb e déli földrész világát a látogatóhoz, hanem a festményeken használt színek – a sárga és a vörös különböző árnyalatai – is; érdemes egy szelet Afrikáért Lőrincre menni!

A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében szeptember 30-ig látogatható a Budapest XVIII. kerület, Thököly út 5. szám alatt. Nyitva tartás: hétfő, szerda, csütörtök, péntek: 9–19 óráig, kedd, szombat: 9–14 óráig. A könyvtár megközelíthető a 3-as metró Határ úti megállójától az 50-es villamossal; a Városház utcai megállónál kell leszállni.

BZs