Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 39 - Oratio oecumenica

Oratio oecumenica

Oratio oecumenica

Irgalmas mennyei Atyánk! Hálát adunk neked, hogy ma is fénybe öltöztetted a világot. Köszönjük a feltámadás győzelmét és erejét, amelyre minden vasárnap emlékeztetsz bennünket. Köszönjük, hogy a forráshoz hívsz ma is, mert te tudod igazán, mennyire szükségünk van arra, hogy újra halljuk: szeretsz bennünket. Köszönjük, ha együtt énekelhetünk, együtt imádkozhatunk hozzád gyülekezeti közösségben. Légy áldott, amiért jelenléted megszenteli azokat is, akik magukban borulnak le előtted, mert nem jutnak el házadba.

Úr Jézus Krisztus! Tudjuk, hogy te vagy az alfa, a kezdete mindennek. Erősíts meg bennünket abban, hogy életünk gyógyulása is általad, nálad kezdődik. Elénk jöttél keresztségünkben. Elénk jössz reménytelen helyzetekben, kinyújtod értünk a kezedet. Érintésed helyreállít, szavad feloldoz. Köszönjük, hogy tiéd minden hatalom mennyen és földön, s erőtlenségünk, bűneink, kilátástalan helyzeteink fölött is hatalmad van. Köszönjük azokat, akiket ma állított talpra a szavad. Erősítsd őket, hogy megismerjék szereteted teljességét. Könyörgünk azokért, akik még nem tudják, hogy te vagy a megoldás az életükre. Találd meg és állítsd helyre őket, hogy megismerjék országod örömét és békességét.

Olyan nehezen tudunk túllépni önmagunkon, és vérmesen ragaszkodunk elképzeléseinkhez. Szeretnénk tőled megtanulni, hogy szelídek és alázatosak legyünk, ahogyan te az voltál. A te szemedben mindnyájan egyenlők vagyunk. Segíts, hogy tekintettel legyünk egymásra, előzékeny szeretetedből hadd jusson mindenkinek rajtunk keresztül is.

Megköszönjük a mindennapi kenyerünket, az erőt a munkánkhoz, eredményeinket, családunkat, munkatársainkat.

Köszönjük, hogy otthont adtál nekünk ebben a hazában. Falaink düledeznek. Idegen lelki áramlatok huzatában fázik és fél a lelkünk. Te vagy oltalmunk és reménységünk, örök Isten! Nélküled nincs megújulás. Fordítsd magadhoz szívünket, és erősíts meg szövetségedben, hogy békében élhessünk.

Imádkozunk minden megpróbált életű embertársunkért. Ne légy távol tőlük, irgalmazz nekik! Imádkozunk a világért, amelyért életedet adtad, de még nem ismeri megváltásodat. Szabadítsd meg a foglyokat lelki-szellemi rabságukból. Jusson el életet teremtő szavad szerte a világba, hogy erősítsen, tisztítson, vigasztaljon, megszenteljen, fölépítsen, és megtartson a hit által az örök életre.

Az Úr Jézus Krisztus által hallgasd meg imádságunkat. Ámen.