Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Kókuszos teasütemény
Elkészítés: a szalalkálit a langyos tejben megfuttatjuk (vigyázzunk, mert nagyon gyorsan kifut!). 15 dkg kristálycukrot összekeverünk a margarinnal, egy egész tojással és két tojássárgájával. Hozzáadjuk a szalalkálit, majd annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit a tészta felvesz. Jól kidolgozzuk.
A töltelék elkészítéséhez két tojásfehérjét habbá verünk, belekeverjük a maradék 15 dkg kristálycukrot és a kókuszreszeléket.
A tésztából két cipót formálunk. A cipókat kinyújtjuk, egyenletesen rájuk terítjük a tölteléket. Feltekerjük őket, és éles késsel szeleteket vágunk belőlük. A szeleteket kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, közepes lángon zsemleszínűre sütjük.
Nejlonzacskóban vagy fémdobozban tárolva hetekig nagyszerű csemege.