Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 43 - Bonyhádi sikerek

Egyházunk egy-két hete

Bonyhádi sikerek

Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott dr. Katz Sándor, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium matematika–fizika szakos tanára.

A kitüntetést 2001 óta ítéli oda az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriuma, melynek elnöke Kroó Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke. A díjat azok a közép- és általános iskolai tanárok kaphatják meg, akik kimagasló szerepet töltenek be a természettudományi tantárgyak népszerűsítésében és a tehetséggondozásban. Évente két-két matematika-, fizika- és kémiatanár – 2005-től pedig biológiatanár is – részesülhet az elismerésben.

A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjává választották a bonyhádi gimnázium egykori diákját, Nusser Zoltánt, a biológiai tudományok doktorát. Az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet harmincnyolc éves csoportvezetőjének szakterülete a neurobiológia.

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium atlétái kiemelkedő eredményt értek el a diákolimpia országos csapatdöntőjében. Mind a lányok, mind a fiúk másodikok lettek a csapatversenyben, összesítésben pedig az ország legeredményesebb iskolája címet nyerték el a bonyhádi gimnazisták. Felkészülésüket Scheidler Géza irányította.

M. R.

Regionális hozzárendelés: Bonyhádi Pet?fi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú M?vészeti Iskola