Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 43 - Ifjak akciója az éhezőkért

Keresztutak

Ifjak akciója az éhezőkért

Több száz kilogramm élelmiszer gyűlt össze

Ha az éhezésről beszélünk, az emberek lelki szemei előtt általában Afrika vagy Ázsia szegényebb országai jelennek meg, pedig csak körül kell néznünk a közvetlen környezetünkben – akár egy pályaudvaron, akár egy aluljáróban –, hogy észrevegyük: van mit tennünk helyben is.

A Keresztény Fiatalok az Ifjúságért Egyesület (Kefi) október 16-án, az élelmezési világnapon e gondolat jegyében szervezett rendkívül sikeres akciót Gödöllőn a rászorulókért. Meleg, főtt ételt napok óta nem evő hajléktalanok, kisemmizett, átvert vagy egy szerencsétlen félreértés, vita miatt rossz útra tévedő gödöllőiek, elhanyagolt idősek könnyes szemmel mondtak köszönetet egy-egy falat élelmiszerért és pár kedves szóért.

Megható pillanatoknak lehettek tanúi azok, akik ellátogattak a Szabadság téri áruház előtti adománygyűjtésre és -osztásra, hiszen rengeteg embernek sikerült örömet szerezni az összegyűlt több száz kilogramm élelmiszerrel.

Fiatalok és idősebbek egyaránt kitettek magukért: az egyesület munkatársai kaptak szendvicseket diákoktól, csokipénzből felajánlott adományt egy négyéves kislánytól, házi süteményt és almát egy nagymamától, de még hajléktalanok is felkeresték a szervezőket, hogy segítsenek még jobban rászoruló sorstársaikon.

Az adományok egy részét helyben szétosztották a rászorulók (hajléktalanok, idősek, nagycsaládosok) között; szinte mindenkinek két, élelmiszerrel tömött szatyor jutott. A tartós élelmiszereket a Forrás Családsegítő Szolgálatnak továbbították; ők pontosan tudják, hol van leginkább szükség az adományokra.

„Az egyesület célja a segítségnyújtáson kívül az volt, hogy felhívja a figyelmet az éhezőkre, hiszen egyre többen, Magyarországon is több százezren vannak, akiknek napi pár falat élelem megszerzése is komoly gondot okoz” – foglalta össze az okokat és a célokat Nagy Adrienn, a Kefi elnöke. Elmondta azt is, hogy a fiatalok már készülnek a következő segélyakciójukra, amely valószínűleg egy karácsonyi ajándékosztás lesz.

Bokor Péter