Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 43 - 1956 üzenete Nagyszénáson

Egyházunk egy-két hete

1956 üzenete Nagyszénáson

Fecske Pál emlékezete

Mit jelent egyházunk számára a reformáció, és mit jelent magyar népünk számára az 1956-os forradalom? – e kettős kérdésre keresték a választ október 20–23-án a nagyszénási missziós napok résztvevői. Az Orosházi Evangélikus Egyházközség ifjúságának közreműködésével lezajlott rendezvénysorozat több programjának is a helyi gyülekezeti ház adott otthont. A schleswig-holsteini Martin-Luther-Bund támogatásával 2004-ben felújított egykori óvodaépület a gyülekezetben 1956 és 1979 között szolgáló lelkipásztor nevét viseli; annak a Fecske Pálnak a nevét, akinek az ’56-os forradalom idején tanúsított helytállását immár emlékoszlop is hirdeti.

Az emlékoszlop leleplezésére – lapzártánk után – a Ribár János esperes szolgálatával megtartott 23-i ünnepi istentisztelethez kapcsolódóan kerül(t) sor. (A forradalom ötvenegyedik évfordulójának délelőttjén a Fecske Pálról elnevezett versmondó verseny zajlott a gyülekezeti házban.)

A missziói sorozat záróakkordjaként az orosházi fiatalok ifjúságiének-összeállítása, valamint Deák László lelkész evangélizációja vonzott sokakat a nagyszénási művelődési házba.

EvÉlet-infó

Regionális hozzárendelés: Nagyszénás–Gádorosi Evangélikus Egyházközség