Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 43 - Kiegészítő gondolatok a Szabad Demokraták Szövetsége ügyvivőjének közleményéhez

evél&levél

Kiegészítő gondolatok a Szabad Demokraták Szövetsége ügyvivőjének közleményéhez

Az idei reformációi ünnepségsorozat megnyitógáláját a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). Köszönjük, hogy D. Szebik Imre püspök úr mint a tanács elnöke igazán szívhez-lélekhez szóló ünnepi köszöntőt mondott. Egyenes, Lélektől ihletett beszédét lutheránus büszkeséggel hallgattuk. Az Evangélikus Élet október 21-i számában erre reagálva jelent meg – kommentár nélkül – Gusztos Péternek, az SZDSZ ügyvivőjének közleménye, mely D. Szebik Imre ellen intéz méltatlan személyes támadást. Méltatlan, de figyelemfelkeltő lehet számunkra ez a támadás, hogy még többet imádkozzunk püspökeinkért, vezetőinkért, egyházunkért, népünkért.

A közlemény írója néhányadmagával szeretné megváltoztatni a magyar törvényt, amely az isteni és természeti törvénynek megfelelően leszögezi, hogy a házasság egy felnőtt férfi és nő életre szóló szövetsége. A napokban tárgyalásra kerülő törvényjavaslatuk arra irányul, hogy házasságként törvényesítsék az egyneműek együttélését, az utóbbiak kapják meg mindazokat a jogokat, amelyeket eddig csak házaspárok kaptak meg.

Világos, hogy Isten előtt a homoszexuális életvitelt folytató ember is Krisztus megváltására szoruló, akinek megmentésére Isten ugyanazt a nagy árat fizette, mint mindnyájunkért. Világos azonban az is, hogy a természeti törvényeket nem lehet felülírni, ezeket Isten irántunk való szeretetéből, javunkra írta bele a természetbe és jelentette ki az Írásokban és egyszülött Fia révén személyesen. A tudományos felmérések szerint a homoszexuális kapcsolat ritkán tart két évnél tovább, sem előtte, sem alatta nem kizárólagos; nem ritka egy embernek száznál több személlyel való kapcsolata. Ezek az embertársaink sokféle testi-lelki betegségnek vannak kitéve, életkilátásuk is rövidebb. Gyermek-örökbefogadásra vágynak. A homoszexuálisok jogainak kiterjesztése azonban nem engedhető meg a gyermekek egészséges fejlődéshez való jogának csorbítása árán. Nagyszámú hiteles felmérés alapján ennek sok veszélye van. A gyermek társas magatartásában, pszichoszexuális fejlődésében nagyon fontos az egészséges példa. Homoszexuális „szülők” mellett sokkal többször fordul elő a gyermekek bántalmazása és fejlődésükben a testi-lelki zavar. Imádkozzunk népünk testi-lelki-szellemi egészségéért!

Győriné dr. Drenyovszky Irén gyermekorvos (Budapest)