Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 47 - Varázslatos búcsúrendezés

Kultúrkörök

Varázslatos búcsúrendezés

Életművéhez méltó rendezéssel búcsúzott az 1990 őszén általa alapított társulat éléről Udvaros Béla. Az Evangélium Színház – 83. évében járó – művészeti vezetője parádés szereposztásban vitte színre Vörösmarty Mihály drámai költeményét, a Csongor és Tündét.

A címszerepeket ugyan pályakezdő fiatalokra bízta, de mellettük még a tündérjáték „mellékszerepeiben” is Kossuth-díjas művészek remekelnek. Köztük Udvaros Béla leánya – Udvaros Dorottya. Nem ez az előadás egyetlen családi különlegessége, hiszen a Csongor szolgálatába szegődő Balgát a címszereplő édesapja, a Jászai-díjas O. Szabó István alakítja bravúrosan. A társulat tagjai számára nem várt drámai fordulat fokozta a sorrendben 27. bemutató izgalmát: a próbák közepette Udvaros Béla műtéti kezelésre szorult… A búcsúrendezés november 7-i premierjén így mindenesetre eggyel több oka volt a közönségnek a lelkes ünneplésre.

A Csongor és Tünde Evangélium színházbeli előadásának recenzióját lapunk következő számában közöljük. * További előadások: november 24., december 8., 15., szombat este 7 óra, november 25., december 2., 9., vasárnap délután 4 óra

T. Pintér Károly felvétele