Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 50 - myLuther – újratöltve

e-világ

myLuther – újratöltve

Csaknem hiánytalanul képviseltették magukat a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) középfokú oktatási intézményei azon a médiaműhelyen, amelynek az elmúlt hétvégén a nyíregyházi Luther Márton Kollégium adott otthont.

Az elmúlt évek során szerkesztőségünk az MEE Sajtóbizottságának támogatásával hét ízben szervezett workshop jellegű továbbképző programot az egyházi médiamunkában dolgozók, illetőleg a médiamunka iránt érdeklődők részére. A legutóbb ez év tavaszán – a fennállásának 450. évfordulóját ünneplő soproni líceummal karöltve – megrendezett médiaműhelyre kifejezetten az iskolaújságok és az iskolai honlapok diák szerkesztői kaptak meghívást. A soproni műhelymunka eredményével olvasóink is találkozhattak, hiszen nem sokkal később az Evangélikus Élet hasábjain is folyamatosan hirdettetett az Evangélikus diákÉlet, a „myLuther” internetes elérhetősége.

Bár a Nagy Bence felelős szerkesztő által kimunkált és működtetett portál kedvező fogadtatása egyöntetű volt, a nyári vakáció derekára az aktív szerzők száma alaposan megcsappant. A diák szerkesztők szünetelő lelkesedése önmagában még nem veszélyeztette volna a projekt életben tartását, ám az alapos strukturális „átprogramozást” igénylő koncepciófinomításhoz a Luther Kiadó nem tud(ott) forrást biztosítani…

Ha 2008 legelején mégis újra feltűnik majd lapunkban a myLuther ajánlója, akkor az – Nagy Bence tervezőszerkesztő szakértelmén túl – mindenekelőtt az MEE ifjúsági osztályának és néhány kitartóan lelkes diákújságírónak lesz köszönhető. Miként valójában az ő érdemük volt a múlt hét végi médiaműhely létrejötte is. Az ötletgazda Gebri Csilla vezette nyíregyházi gimnazisták a szervezési teendők vállalásával, az ifjúsági osztály pedig a költségekhez való hozzájárulással szorította szerkesztőségünket a megkezdett munka felélesztésére, folytatására.

EvÉlet-infó