Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 02 - Szélrózsa 2008, Kőszeg

Szószóró

Szélrózsa 2008, Kőszeg

És igen! Szélrózsás évre virradtunk végre! Ebben az évben július 16. és 20. között Kőszegen lesz a kétévente megrendezett Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó. A mintegy kétezer főt megmozgató fesztivál témája idén a határkeresés, határfeszegetés lesz, mottója: „Hol a határ?”

Az elkövetkezendő hetekben-hónapokban olvasóink az e rovatban kéthetente megjelenő írásokból tájékozódhatnak a találkozó részleteiről. Bemutatkoznak a főmunkatársak, az egyes munkaágak, felvázoljuk az alakuló programot, felvonultatjuk a meghívott-meghívandó vendégek sorát, együtteseket, produkciókat. Információk a honlapról is szerezhetők: http://www.szelrozsatalalkozo.hu.

Jelen számunkban „Szélrózsa atya” mutatkozik be, aki a találkozó szervezői csoportjának magját képező „Tízek” vezetője.

„Atyának” lenni felelősség. Nyomasztó is lehetne, de inkább örömteli. Ezen a képen Berta lányomat vettem a nyakamba egy adventi kirándulás alkalmával, és a hordozása nem a kilóival, hanem azoknak a pillanatoknak a könnyedségével volt mérhető, hogy végre van időnk egymás számára. A Szélrózsa persze lassan kamaszkorba lép, egyedül nem is merném megemelni. Ezért azon dolgozom, hogy minél többen érezzék „édes gyermeküknek” a kőszegi találkozót. Akik pedig résztvevőként érkeznek majd, azok azt éljék át, hogy fiatalként is komolyan veszik a véleményüket, van helyük, szavuk az evangélikusok nagyobb családjában.

Smidéliusz Gábor, „Szélrózsa atya”