Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 03 - Új vallási műsor az ATV-n

Kultúrkörök

Új vallási műsor az ATV-n

Az ATV a katolikus, a református, az evangélikus és az evangéliumi protestáns egyházak, valamint a zsidó hitközség részvételével Nem csak kenyérrel él… címmel a Biblia évéhez kapcsolódó vallási műsort indít hétköznap reggelente.

  1. január 7-től megújult az ATV reggeli műsorkínálata. Ennek keretében minden hétköznap a reggeli főműsoridő a Nem csak kenyérrel él… című új műsorral kezdődik, amely a munkába, iskolába készülő és az otthonukban tevékenykedő embereknek kíván spirituális értékeket közvetíteni.

A műsor a zsidó-keresztény kinyilatkoztatáshoz tartozó vallások közös értékeit hangsúlyozza. Naponta felváltva a nagy történelmi felekezetek, valamint a nagyobb evangéliumi protestáns felekezetek képviselői szólalnak meg. Az egyenként tízperces adásokban papok, lelkészek, lelkipásztorok, tanárok, illetve hívő politikusok, közéleti személyiségek és értelmiségiek osztják meg a nézőkkel üzeneteiket, amelyek a Szentírás és az azon alapuló értékrend megismertetését és népszerűsítését szolgálják.

Januárban Jelenits István piarista tanár, Kókai Nagy Viktor református lelkész, Hafenscher Károly evangélikus lelkész, Radnóti Zoltán rabbi, valamint Grüll Tibor történész előadásai hangzanak el – többek között a Biblia történeti hitelességéről, Jézus csodatetteiről, a boldogmondásokról, illetve a Teremtés könyvének a legfontosabb szereplőiről, Noéról és az ősatyákról.

A Nem csak kenyérrel él… című műsor minden hétköznap 6.30 és 6.40 között jelentkezik az ATV-n.

ATV/Magyar Kurír