Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 05 - Evangélikus a kiváló pedagógus

Egyházunk egy-két hete

Evangélikus a kiváló pedagógus

A politikai vitát néhány percre énekelt áldás szakította meg a békéscsabai városháza dísztermében. A városi közgyűlés január 24-én tartott ülésén adta át ugyanis Vantara Gyula polgármester a Békéscsaba kiváló pedagógusa kitüntetéseket. Az elismerést idén Völgyesi Attiláné, a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művészeti igazgatóhelyettese vehette át másodmagával.

A Békéscsaba kiváló pedagógusa kitüntetést 1995 óta minden évben két pedagógusnak adják át a magyar kultúra napján. Odaítélésének feltétele, hogy a kitüntetésre felterjesztett személy legalább tíz éve magas színvonalú szakmai munkát végezzen az oktatás, nevelés terén Békéscsabán, és a szakma meghatározó személyisége legyen ne csak saját intézményén belül, hanem városi szinten is.

Völgyesi Attiláné több mint három évtizede pedagógus. 1995 óta dolgozik az egyházi intézményben. Oktatásszervező munkájának eredménye, hogy az iskola elindította a művészeti képzést. 2006 óta a Művészeti Szakközépiskolák Szövetségének alelnöke, részt vesz a magyarországi művészetoktatás koncepciójának alakításában.

Idén először ismerték el egyházi intézményben tanító pedagógusok munkáját a kitüntetéssel: Völgyesi Attiláné mellett Caimacan Klára, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola igazgatója vehette át a polgármestertől az oklevelet, a pénzjutalmat és a város címerével ellátott gyűrűt.

A hagyományoknak megfelelően a kitüntetett pedagógusok tanítványai zenés irodalmi összeállítással színesítették a díjátadót a békéscsabai közgyűlési patkóban.

– eljécsé –

Regionális hozzárendelés: Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú M?vészeti Iskola és Kollégium