Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 05 - „Körünkből díjazottak” a magyar kultúra napján

Kultúrkörök

„Körünkből díjazottak” a magyar kultúra napján

„Az oktatásban és a kultúrában mostantól nem lesz több megszorítás, a tárca 2008-ban folyamatosan gyorsuló ütemben bővíti a közművelődés forrásait” – ígérte meg az oktatási és kulturális miniszter a magyar kultúra napján. A Néprajzi Múzeumban tartott ünnepségen elhangzott beszédében dr. Hiller István ígéretet tett arra is, hogy külön keretből biztosítanak anyagi fedezetet – például – levéltári fejlesztésekre és az egyházi gyűjtemények karbantartására.

Január 22. alkalmából a miniszter állami kitüntetéseket is átadott. Az alap-, közép-, felsőfokú oktatási és szakoktatási területen végzett magas színvonalú munkáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységért járó Apáczai Csere János-díjat vehette át – többek között – dr. Hunyadi Zoltán, a Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet nyugalmazott igazgatója, az óbudai evangélikus gyülekezet tiszteletbeli presbitere is. Karácsony Sándor-díjban részesült dr. Szabó Istvánné, az Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium tanára és munkaközösség-vezetője. Ezzel a kitüntetéssel azokat az alap- és középfokú intézményekben oktató-nevelő munkát végző tanítókat jutalmazták, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálása érdekében folytattak kiemelkedő tevékenységet.

GaZsu