Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 05 - Angol gyümölcskenyér

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

Angol gyümölcskenyér

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg Rama margarin, 35 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, 20 dkg kristálycukor, 2 evőkanál rum, 10 dkg mazsola, 10 dkg egész dió, 10 dkg (cukrozott) gyümölcs, 10 dkg zselécukor, 1/2 citrom reszelt héja, a forma kikenéséhez zsír és liszt.

Elkészítés: a margarint alaposan kikeverjük a tojások sárgájával és a cukorral, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Hozzákeverjük a rumot, és belereszeljük a citromhéjat. A tésztához adjuk az apróra vágott gyümölcsöt, diót, zselécukrot és az előzetesen beáztatott mazsolát. Az összekevert masszát a kikent és kilisztezett püspökkenyérformába tesszük, majd körülbelül 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben megsütjük.