Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 05 - Hiányzik a név- és címtár

evél&levél

Hiányzik a név- és címtár

Tisztelt Szerkesztőség! Bízom abban, hogy a karácsonyi ünnepkör lezajlása, valamint az ökumenikus imahétre való készülés után lesz a lapjukban hely privát levél közlésére is.

Ahogy a 2008-as Evangélikus naptárt a kezembe vettem és átlapoztam, mélységes megdöbbenéssel, sőt, mondhatni, felháborodással vettem tudomásul, hogy sem a lelkészi névjegyzéknek, sem a címlistáknak nem jutott hely. Ilyen eddig még nem fordult elő!

A szaknévsor nem helyettesítheti az említetteket. Nem csak azért, mert ezek inkább az egyházközségek részére készültek, amennyiben az objektumok renoválásra, felújításra, javításra stb. szorulnak. Másodszor nem vagyok benne biztos, hogy egy fővárosi gyülekezet éppen Orosházán vagy Nyíregyházán keresi a mesterembert és fordítva. A gyülekezeti tagokról nem is beszélve.

Ezt a névsort egy mellékletben kellett volna egy-egy példányban elküldeni az egyházközségek részére. Tudni való, hogy minden hirdetésnek anyagi vonzata van, de ne ez legyen az elsődleges szempont egy egyházi sajtótermék megszerkesztésénél, hanem igenis azon lelkészeknek és gyülekezeteiknek az elérhetősége, akik az emberek hitéletét erősítik.

És ezzel a véleménnyel nem állok egyedül, ezért is bátorkodtam mindezeket közölni. Hittestvéri üdvözlettel:

Lászik Mária, az újpesti gyülekezet jegyzője