Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 05 - Örökös tiszteletbeli kántor Harkán

evél&levél

Örökös tiszteletbeli kántor Harkán

Január 20-án, a vasárnapi istentisztelet keretében a harkai evangélikus gyülekezet az „örökös tiszteletbeli kántor” címet adományozta Payer Teofilnénak, aki az idei év kezdetével „nyugdíjba vonult” a kántori szolgálatból. Hellus néni – a kis alpokaljai faluban mindenki így ismeri őt – kereken hatvan éven keresztül végezte nagy önzetlenséggel, Istentől kapott tehetséggel és a rá jellemző alázattal a gyülekezeti szolgálatot, orgonajátékára bátran számíthatott a lelkészek hosszú sora.

Utódja unokája, Haris Péter lett, aki ugyanezen az istentiszteleten tette le a kántori esküt, miután a gyülekezet közgyűlése egyhangúlag kántorává választotta. És – ahogy mondani szokták – nem esett messze az alma a fájától, hiszen Péter ugyanolyan ügyesen és ugyanakkora szeretettel játszik, mint a nagymamája.

Az ünnepi istentiszteletet szeretetvendégség követte. Bár az alkalom az evangélikus gyülekezet ünnepe volt, nagyon sokan eljöttek rá más felekezetek tagjai közül is, és az egész falu együtt ünnepelte ezt a szép jubileumot.

Gosztola Eszter