Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 07 - Tisztelt Olvasóink!

Közlemények, nyilatkozatok

Tisztelt Olvasóink!

Tavaly novemberben meghirdetett támogatói akciónk a vártnál is nagyobb sikert hozott. Azt kértük előfizetőinktől: ha módjuk van rá, az előfizetési díjnál nagyobb összeget juttassanak el kiadónkhoz, hogy a befolyt összeggel támogatni tudjuk olyan olvasóink előfizetését, akik számára a megemelkedő díjak anyagi nehézségeket okoznak. 2008. február 5-ig összesen 294 előfizetőtől kaptunk nagyobb összeget a szükségesnél; az összegyűlt támogatás 487870 Ft volt.

Mindenekelőtt nagyon köszönjük mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy támogassák azokat, akik csak ily módon juthatnak hozzá rendszeresen lapunkhoz. Azonban a közvetlen célon túlmutató üzenete is van e 294 ember egyenként több mint 1600 forintos adományának: él bennünk a szolidaritás, az egyéni áldozatvállalás készsége a nálunk nehezebb körülmények között élő testvéreink iránt. Közösséggé tudunk lenni, olyan közösséggé, amelynek tagjai számára nem közömbös, ha közülük egyeseknek megnehezül az életük. Sopánkodhatunk a mindannyiunkat szorító külső körülmények miatt, de tehetünk is ellenük, – éppen az áldozatvállalással, a testvérszeretettel. Számomra példaértékű e támogatási akció, és reményt keltő az egész egyházunkat érintő, ennél akár sokkal fontosabb kérdésekben is.

Ritkán adódik olyan helyzet, hogy egy gyűjtési akció bevételével kapcsolatban gondba kerüljön a meghirdető. Többnyire az összegyűlt összeg többszörösét is el tudná költeni a meghirdetett célra az adott szervezet. A mi esetünkben azonban kicsit más a helyzet. A 2008 januárjától hatályos áremelkedés miatt eddig lényegesen kevesebben mondták le vagy tervezték lemondani a lap előfizetését, mint ahányan adományt fizettek be előfizetésükkel együtt. Így most azok jelentkezését várjuk – akár a lenti szelvény kitöltésével és elküldésével –, akik akár már évek óta nem fizetnek elő lapunkra anyagi okok miatt, hogy az összegyűlt adományokból (újra) küldhessük nekik az Evangélikus Életet.

Kérjük lapunk olvasóit, hogy ezt a szelvényt adják oda azoknak azoknak a testvéreknek, akik nem tudtak előfizetni az újságra, de úgy gondolják, hogy örömmel vennék, ha hétről hétre megérkezne címükre hetilapunk. Arra is lehetőség van továbbá, hogy olvasónk a szelvényt – ahelyett, hogy átadná rászoruló testvérének – saját maga küldje vissza, és ily módon kérjen támogatást ismerősének. (A beérkező kéréseket a keret összegéig tudjuk teljesíteni a beérkezés sorrendjében.)

Köszönjük az adományokat és az ajándékozottak felkutatásában való segítséget.

Kendeh K. Péter, a Luther Kiadó igazgatója