Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 07 - Diakóniai egyeztetés

Keresztutak

Diakóniai egyeztetés

Rövid látogatást tett egyházunk székházában Fritz Blanz, a Bajor Evangélikus Diakónia magyar referense február 8-án. Utazását megelőzte a tavaly áprilisban Budapesten tartott bajor–magyar diakóniai konferencia, amelynek témái közt szerepelt a közös diakóniai munka mellett a diakóniai képzés lehetősége is.

Az általános célt konkretizálta a múlt pénteki megbeszélés, amelynek során magyar részről Gregersen-Labossa György, egyházunk diakóniai bizottságának elnöke, Jeszenszky Zita, az Országos Egyházi Iroda Diakóniai Osztályának vezetője és Hafenscher Károly országos irodaigazgató, illetve Fritz Blanz elhatározták, hogy a tavalyi közös konferencia, valamint az elkezdett szakmai munka nyomán a két egyház együttes bajor–magyar diakóniai szemináriumot tart majd az év vége felé. A bajor egyház ezenkívül kész arra, hogy a jövőben magyar diakónusok képzését is vállalja.

E tervek pontosítására még tavasszal sor kerül. Reménység szerint a diakónia területén hamarosan nagyobb előrelépés várható, amely egyházunk fejlődését ezen a téren nagyban elősegíti.

Cselovszkyné Tarr Klára