Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 07 - Szóban, zenével, képekkel

A hét témája

Szóban, zenével, képekkel

Ahogyan lapunk első oldalán, az eseményről beszámoló tudósításban is olvasható, a penci bibliatalálkozó szervezői a nap közepén nemcsak a testi, hanem a lelki táplálékról is gondoskodtak. Ebben fontos szerepet vállalt a nagymarosi színjátszó kör is, amelynek tagjai Az Ige igazsága címmel multimédiás előadást mutattak be. A program végeztével Hujbert Istvánnal, a kör vezetőjével beszélgettünk.

– A színjátszó kör tizenöt éve alakult többségükben katolikus civilekből, de más felekezetek tagjai, így evangélikusok is vannak sorainkban. Van közöttünk üzletkötő, gyógypedagógus, önkormányzati képviselő, nyelvtanár és lapszerkesztő.

Úgynevezett multimédiás előadásainkban nemcsak a szó jut fontos szerephez, hanem a képre és a hangra is nagy hangsúlyt helyezünk. Így például a mai előadásban a bibliai igéket és a hozzájuk kapcsolható verseket gazdag mondanivalót hordozó képanyaggal illusztráltuk – sajnos mindez most a napsütötte penci csarnokban kevésbé érvényesült. A húszperces előadáshoz olyan zenéket válogattunk, amelyek jól kiegészítették a prózai és képi mondanivalót.

Fontos szolgálatnak tekintjük ezt a „munkát”, és örömmel megyünk bárhová, ahová hívnak.

A nagymarosi színjátszó kör honlapja: http://www.nm_szinkor.extra.hu