Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 07 - Gesztenyés alagút

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

Gesztenyés alagút

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg darált háztartási keksz, 2 teáskanál kakaópor, maréknyi gesztenyemassza, frissen őrölt kávé. A töltelékhez: 25 dkg Rama margarin, két tégla gesztenyepüré, rum.

Elkészítés: a tészta hozzávalóit összekeverjük; annyi frissen őrölt kávét adjunk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Az így kapott tésztát fólián kinyújtjuk és a fóliával együtt az őzgerincformába igazgatjuk. Egy keveset tegyünk félre a masszából, hogy a sütemény tetejére is maradjon belőle!

A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra keverjük a gesztenyepürével, majd ízlés szerinti mennyiségben rumot adunk hozzá. Belemerjük az őzgerincformába, rásimítjuk a maradék tésztát, és az egészet hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tetszés szerint csokoládébevonóval fedhetjük be a végén.