Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 11 - Meghosszabbította „Apróval az aprókért” gyűjtőakcióját a Magyarországi Evangélikus Egyház

Egyházunk egy-két hete

Meghosszabbította „Apróval az aprókért” gyűjtőakcióját a Magyarországi Evangélikus Egyház

Mint ismeretes, Aprókkal az aprókért elnevezéssel indított mozgalmat a közelmúltban a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) püspöki tanácsa a forgalomból kivont egy- és kétforintosok összegyűjtése végett. Az egyház arra kérte gyülekezeteit, hogy külön perselybe gyűjtsék az aprókból származó adományokat, melyekkel az MEE az aprók (gyermekek) között végzett munkát szeretné támogatni.

Örömmel adjuk hírül, hogy az akció keretében mintegy három tonna (!) egy- és kétforintos gyűlt össze. Ennek nagy részét a Magyar Nemzeti Bankkal egyeztetett időpontban, március 6-án adták le a gyűjtés lebonyolítását szervező Északi Egyházkerület püspöki hivatalának a munkatársai. Azért nem az adományok teljes egészét, mert az akció sikeresebb volt a vártnál, és kevésnek bizonyult a bank által biztosított egyenzacskó.

Tekintettel arra, hogy az MEE több gyülekezetéből és intézményéből jelezték: folytatnák a gyűjtést, március 31-ig meghosszabbítják az akciót. Kérnek mindenkit, hogy a még összegyűlt aprókat a hónap végéig juttassák el az Északi Egyházkerület püspöki hivatalába (Budapest XII. kerület, Szilágyi Erzsébet fasor 24.). A befolyt összeg elosztásáról a végleges összesítést követően – szakemberek bevonásával – határoznak majd.

Dr. Fabiny Tamás püspök arról is tájékoztatott, hogy a püspöki hivatal immár a gyűjtéssel kapcsolatos, illetőleg a gyűjtés során hallott vagy átélt, megható és/vagy vidám történeteket is gyűjti…

Forrás: Evangélikus Hírlevél