Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 11 - Kedves Gyerekek!

On-line plusz

Kedves Gyerekek!

Hatrészes sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Ákossal és Matyival, a két jó baráttal képzeletben egy gyülekezeti rajzszakkörön vehettetek részt. A szakkörös gyerekek lefesthettek egy-egy bibliai családot, ti pedig megoldhattátok a hozzájuk kapcsolódó feladatokat. A helyes megfejtéseket – akár összegyűjtve is – küldjétek el szerkesztőségünk címére (Evangélikus Élet szerkesztősége, 1085 Budapest, Üllői út 24.). A borítékra írjátok rá: Gyermekvár. Jutalmul ajándékcsomagot kaptok.

6.

Ákos és Matyi szomorúan ballagott a gyülekezeti terem felé.

– Nagyon sajnálom, hogy véget ért ez a szakkör! Nagyon sokat tanultam Zsolti bácsitól – mondta Ákos.

– Én is. Az különösen jó volt, hogy át tudtunk ismételni néhány bibliai történetet is. Mi lenne, ha megkérnénk, hogy a nyári táborba is jöjjön el? – kérdezte Matyi.

– Ez jó ötlet! Biztosan szívesen megteszi! – csillant fel a másik fiú szeme.

Most már sokkal vidámabban folytatták útjukat. Amint beléptek a terembe, rögtön elújságolták, hogy mire gondoltak. Zsolti bácsi örömmel hallgatta a két fiú ötletét a nyári táborral kapcsolatban, és a többi gyerek is lelkesen bólogatott. Majd elkezdték az aznapi foglalkozást.

– Vasárnap virágvasárnap lesz, a nagyhét kezdete. Ekkor vonult be Jézus Jeruzsálembe. Az ő születését is egy angyal adta tudtul Máriának, az édesanyjának és Józsefnek. Karácsonykor ünnepeljük a születését – mindannyian jól ismeritek a történetet. A másik nagy ünnepen, húsvétkor pedig Jézus feltámadásáért adunk hálát. Kivételesen egy keresztrejtvény segítségével fogjuk ma feleleveníteni a Megváltóval kapcsolatos ismereteiteket.

Ti is oldjátok meg a feladatot, amelyet Zsolti bácsi készített!

  1. Az áruló tanítvány
  2. A halászháló mellől elhívott tanítvány
  3. Jézus tanítványainak a száma
  4. Római helytartó
  5. Az utolsó vacsora napja
  6. …-kert
  7. Jézus szülővárosa