Kultúrkörök
Gyors krémes
Elkészítés: a vajas tésztát három egyenlő részre osztjuk. A gáztepsi lisztezett hátlapján egyenként kinyújtjuk, majd villával megszurkáljuk és a tepsin hagyva erős tűznél világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a hat tojássárgáját 16 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás pudingot és a vaníliás cukrot. Fokozatosan felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön állandó keverés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy megálljon benne a fakanál.
A hat tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A felvert habot óvatosan a forró vaníliás krémbe forgatjuk.
Összeállítás: az egyik lapot megkenjük krémmel; a másikat először felkockázzuk (így könnyebb lesz a szeletelés), és úgy rakjuk rá a krém tetejére. A harmadik lapot félbevágjuk és ugyanígy készítjük el. Fogyasztás előtt meghintjük porcukorral a sütemény tetejét.