Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 13 - Adomány otthontalanoknak

Keresztény szemmel

Adomány otthontalanoknak

Sajtótájékoztató keretében nyújtotta át Pápai Lajos győri római katolikus megyés püspök a győr-likócsi hajléktalanszállón március 19-én, nagyszerda délutánján azt a 204 ezer forintos pénzadományt, amelyet a történelmi egyházak és a város vezetése az elmúlt év adventjében gyűjtöttek az otthontalanok javára. A győri önkormányzat – az evangélikus és a római katolikus püspökség, valamint a Pápai Református Egyházmegye vezetőivel közösen – a városháza előtti téren egy faházat állított fel; az adventi vásár ideje alatt az itt elhelyezett perselybe várták az adományokat. A város egyházi iskoláinak diákjai is szolgálatot vállaltak a „jótékonysági házban”.

Az adomány átadásakor Simon Róbert Balázs alpolgármester elmondta, hogy Borkai Zsolt polgármester saját hivatali keretéből ötvenezer forinttal kiegészíti a felajánlott összeget. A támogatásért Sütő Csaba, a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője mondott köszönetet, hozzáfűzve, hogy az összegből nagyobb teljesítményű mosógépet szeretnének vásárolni.

Az eseményen jelen volt Ittzés János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, valamint Lentulai Attila, a Pápai Református Egyházmegye esperese.

Menyes Gyula