Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 13 - Jótékonysági hangverseny a százötven éves gyantai református templomért

Keresztutak

Jótékonysági hangverseny a százötven éves gyantai református templomért

A Fekete-Körös menti magyar „szigetfaluk” egyike a gyönyörű fekvésű Gyanta. Életerejét a Maniu-gárdisták 1944. szeptemberi vérengzései törték meg. Azóta lakossága vészesen megfogyatkozott. Református népében a hit és az egyház tartja a lelket. A kicsiny gyülekezet 1989 után nagy vállalkozásba fogott. Az 1944-ben felégetett papi lakása helyén új parókia építésébe kezdett, százötven éves monumentális templomát pedig idén, az évforduló alkalmából szándékozik felújítani.

Ehhez váratlan segítséget is kapott a gyülekezet, méghozzá dr. Batta Andrástól, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorától, aki egy jótékonysági hangverseny bevételét ajánlotta fel a nemes célra. Az április 5-én, szombaton 19.30-kor kezdődő koncerten Vashegyi György vezényletével a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara lép fel Joseph Haydn és Wolfgang Amadeus Mozart rangos műveivel.

Jegyek kaphatók, illetve megrendelhetők a Zeneakadémia pénztáránál (Budapest VI., Liszt Ferenc tér 8.; tel.: 1/342-0179), illetve Schmidt Ágotától (tel.: 20/911-5898, e-mail: schagota@hotmail.com) és Tőkés Józseftől (fax: 1/343-0415, e-mail: tokesjozsef@freemail.hu).

EvÉlet-infó