Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 13 - Rókafarok

Kultúrkörök

Rókafarok

Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1kocka Rama margarin, 5 tojás, 1 pohár tejföl, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1evőkanál kakaó, 1 csomag puncs ízű pudingpor, tortabevonó csokoládé.

Elkészítés: a cukrot, a margarint és az öt tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet és az öt tojásfehérjét. (Utóbbit nem kell felverni!) Az így kapott tésztát három részre osztjuk. Az elsőbe belekeverjük a két csomag vaníliás cukrot, a második részbe az evőkanálnyi kakaót, a harmadikba pedig a puncsízű pudingport.

Kivajazunk, kilisztezünk két őzgerincformát. Az aljukra vaníliás keveréket öntünk, majd kakaósat, végül pedig puncsízűt. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütjük. Ha meghűlt, kiborítjuk a formából, és bevonjuk csokoládémázzal.