Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 18 - Lezárult az „Aprókkal az aprókért” gyűjtőakció

Egyházunk egy-két hete

Lezárult az „Aprókkal az aprókért” gyűjtőakció

Mint ismeretes, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) püspöki tanácsa „Aprókkal az aprókért” elnevezéssel mozgalmat indított a február végén forgalomból kivont egy- és kétforintosok összegyűjtésére. Az egyház arra kérte gyülekezeteit, hogy külön perselybe gyűjtsék az aprókból származó adományokat. Az MEE ezekkel az aprókkal is szeretné támogatni az aprók (gyermekek) között végzett munkát.

A Magyar Távirati Irodának nyilatkozva dr. Fabiny Tamás püspök elmondta, hogy az országosan 90 gyülekezetből, idősek otthonából és oktatási intézményből származó pénzt az országos presbitérium által kinevezett háromtagú testület ítéli oda. Az óvodák kifejezetten fejlesztésre, berendezési és használati tárgyak vásárlására fordíthatják majd a kapott összeget.

A Magyar Nemzeti Bankban beváltott pénzérmékből 1 786 260 forint gyűlt össze. Az akció technikai lebonyolítását az Északi Egyházkerületben szolgáló Czöndör István püspöki titkár végezte.

Köszönet az adakozóknak!

Forrás: Evangélikus Hírszolgálat