Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 18 - Irányelvek az evangélizáló és a missziói munka időszerű súlypontjaihoz 2008–2010.

Egyházunk egy-két hete

Irányelvek az evangélizáló és a missziói munka időszerű súlypontjaihoz 2008–2010.

„A zsinat az országos evangélizációs és missziói bizottság javaslata alapján irányelvekben rögzíti az evangélizáló és missziói munka időszerű súlypontjait, és azt legalább 3 évenként felülvizsgálja.” A törvényi előírásnak eleget téve fogadta el a februárban ülésező zsinat az alábbi nyolc pontban megfogalmazott célokat, elveket. Tudjuk, a szöveg önmagában mit sem ér, ha nem párosul gyakorlattal. A zsinatnak nincs lehetősége arra, hogy előírja a helyi missziói munkát, de fontos jelzés ez arról, hogy egyházunk legfőbb testülete is fontosnak érzi, tudja ezt a munkaágat.

Kérjük a gyülekezeteket, a lelkészeket és a nem lelkész munkatársakat: imádkozzanak Lélekért, vezetésért, hogy az evangélizáció és a misszió ne csak szép szöveg maradjon!

Az Evangélikus Missziói Központ gondozásában ez évben – a tervek szerint – megjelenik egy tanulmány is egyházunk missziói stratégiájáról.

A missziológia beépítése a lelkészképzésbe, egybekötve gyakorlattal.

Lelkészevangélizáció támogatása, egyéni és családi lelkigondozás.

Missziói osztály szervezése (vagy az Evangélikus Missziói Központ megerősítése). Munkaágak tudatosabb és hatékonyabb szervezése, összefogása, segítése.

A gyülekezetimunkatárs-képzés kiszélesítése, hatékonyabbá tétele. A meglévő képzések összehangolása. Cél egy országos, akkreditált bibliaiskola.

Erőtlen gyülekezetek tudatosabb felkarolása megyei, kerületi és országos összefogással.

Intézményeink, munkaágaink, egyesületeink (oktatás, diakónia, média stb.) beoltása a misszió lelkületével.

A határon túli magyarok közötti misszió erősítése, segítése.

Az államtól függetlenedő, önálló gyülekezeti gazdálkodás támogatása.

Szeverényi János országos missziói lelkész