Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 20 - Burmai bonyodalmak

Keresztutak

Burmai bonyodalmak

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársának jelentése Thaiföldről

Még hétfői lapzártánkkor sem adott beutazási engedélyt a mianmari kormány a Thaiföldön várakozó segélyszervezeteknek, így továbbra is kérdéses, hogy mikor kezdheti meg a segélyek szétosztását a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa. A katasztrófa sújtotta országgal szomszédos Thaiföldön továbbra is több nemzetközi szervezet várakozik bebocsátásra.

A lapzártánkkor szintén Thaiföldön tartózkodó Luter Gábor információi szerint az egyik nemzetközi szervezet szombaton bejutott teherautói után mintegy 1500 dollár belépési díjat kértek járművenként a burmai hatóságok. A MÖSZ elfogadhatatlannak tart mindennemű külön vámot, és továbbra is szorgalmazza a segélyszervezetek bejutásának és szabad mozgásának engedélyezését. Luter Gábor elmondta: amint megkapja a vízumot, azonnal megkezdi a segélyszállítmány kiosztását, hiszen az élelmiszer és az ivóvíz hiánya miatt egyre inkább terjednek a betegségek, fertőzések.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az összefogás és segítségnyújtás jegyében széles körű összefogásra hív fel. Azon cégekhez és magánszemélyekhez fordul, amelyeknek és akiknek lehetőségük van támogatni a súlyos veszteségeket szenvedett ország lakóit.

Adományszámlaszám: 11705008-20464565 „Mianmari ciklon” megjelöléssel. On-line adományozás (dombornyomásos bankkártyával): www.segelyszervezet.hu.