Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 21 - „A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek…”

Egyházunk egy-két hete

„A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek…”

A vendégszeretetröl meg ne feledkezzetek...
Pál apostolnak a zsidókhoz írt leveléből való idézet (13,2) olvasható abban a kápolnában, melyet a napokban szentelt fel Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület püspöke. A helyszín a soltvadkerti Anna vendéglő volt, amely 2006-ban „az év vendéglője” címet viselhette.

Itt zajlott május 14-én a Bács-Kiskun Egyházmegye evangélikus lelkészeinek munkaközösségi ülése, melynek keretében a helyi gyülekezeteket támogató és szerető vendéglősre, a közelmúltban elhunyt Puskás Lajosra is emlékeztek. Az egyházi emberek mellett az egybegyűltek között voltak a családtagok, a munkatársak és a városka vezetői is; a gyülekezetnek a település református lelkésze, Sípos Ajtony Levente hirdette Isten igéjét. A vendéglő udvarán álló kápolna az elcsendesedésre kínál majd helyet az itt megszálló, étkező vendégeknek; a fából ácsolt építmény ugyanakkor szabadon látogatható, és kiválóan alkalmas arra is, hogy például esküvőket tartsanak benne.

Ifj. Káposzta Lajos felvétele