Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 21 - Raffaello szelet

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre...

Raffaello szelet

Raffaello szelet

Hozzávalók a tésztához: 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék. A krémhez: 6 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 30 dkg cukor, 4 dl tej, 25 dkg Rama margarin. A díszítéshez: kókuszreszelék, esetleg mandula- vagy diódarabkák. Elkészítés: a tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a cukrot, a lisztet és a kókuszreszeléket. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és forró sütőben világosra sütjük. (Nagyon hamar készen van!) A krémhez a tojássárgájákat, a pudingport és a cukor felét egy kis tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, majd az egészet sűrűre főzzük. A cukor másik felét habosra keverjük a margarinnal. (Aki kevésbé édesen szereti a süteményeket, használhat kevesebb cukrot.) Hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémet. A tészta tetejére kenjük a krémet (elég híg, ezért célszerű olyan tálcára tenni a tésztát, amelyiknek van egy kis pereme), a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel (ízlés szerint mandula- vagy diódarabokat is tehetünk rá), és berakjuk dermedni a hűtőszekrénybe.