Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Túrós linzerkocka
A tészta elkészítéséhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a sütőport, a sót és a citrom héját, majd összegyúrjuk a tejföllel, és pihentetjük.
A töltelékhez főzött vaníliakrémet készítünk a tejből, a hat tojássárgájából, a lisztből, a vaníliás cukorból és a cukor egy részéből. A még forró krémbe beletesszük az áttört túrót, a maradék cukrot, a citrom héját és levét, valamint a tojásfehérjékből vert habot.
Összeállítás, sütés: a tésztát két részre osztjuk, és három-négy milliméter vastagságú lapokat nyújtunk belőle. Az egyik lapot a nagy méretű, négyzet alakú (körülbelül 35×35 centiméteres), kizsírozott gáztepsi aljára tesszük, rákenjük a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. A széleit lenyomkodjuk, a tetejét megszurkáljuk villával, és közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon (160-180 fokon), egyenletes hőmérsékleten körülbelül negyvenöt percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.