Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 25 - Az én nagy utazásom

evél&levél

Az én nagy utazásom

A soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola a 2007/2008-as tanévben – immár hagyományosan – pályázatot írt ki általános iskolák nyolcadik osztályos tanulói részére. Az idei pályázat témája a szó valódi vagy átvitt értelmében vett utazás, a valahová eljutás mint élmény bemutatása volt. A pályázat kiírói arra kérték a fiatalokat, hogy elevenítsék fel és gondolják át ezzel kapcsolatos tapasztalataikat, fogalmazzák meg következtetéseiket. Remélték, hogy a munka során a tanulók ismeretei strukturálódnak, érzelmeik pontosan kirajzolódnak, és ezzel jó alapot teremtenek az átélt esemény magasabb szintű elemzéséhez.

A megadott határidőig az eddigieknél több – negyvenegy – pályamunkát adtak be. Elsősorban soproni és Sopron környéki fiatalokat ösztönzött munkára a téma, de érkezett dolgozat Körmendről, Mosonmagyaróvárról, Farádról is. Az értékelés során bebizonyosodott, hogy mint minden, ez a pályázat is túlmutat önmagán. A diákok a címnek – Az én nagy utazásom – megfelelő gondolataikat személyiségüktől függően rendkívül sokféle értelmezésben fogalmazták meg.

Az első helyezett Virágh Péter Imre peresztegi, a második Frühwirth Blanka Veronika kópházi diák lett, a harmadik helyért járó díjat pedig Csizmazia Gergő, a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola nyolcadikosa érdemelte ki.

BALIKÓNÉ NÉMETH MÁRTA, a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola igazgatóhelyettese