Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 26 - Új helyen jöttek össze a déli lelkészcsaládok

Egyházunk egy-két hete

Új helyen jöttek össze a déli lelkészcsaládok

A Déli Egyházkerület lelkészcsaládjai idén is találkoztak június 19. és 21. között hagyományos nyárkezdő rekreációs összejövetelükön, ezúttal azonban nem a hagyományos bonyhádi helyszínen, hanem Békéscsabán, az evangélikus gimnázium új kollégiumában. (Békéscsabai oktatási intézményünk kollégiummal való bővülése lehetőséget ad arra, hogy ezentúl egymást váltva rendezze meg az ehhez hasonló kerületi eseményeket Bonyhád és Békéscsaba.)

A háromnapos együttlét során a kerület lelkészei és családtagjaik változatos programokon vehettek részt. Pénteken Gyulát is felkeresték, és az esti időtöltés aznap – Gáncs Péter püspök áhítata után – a Biblia évének jegyében folytatódott családi vetélkedővel.

A szombati nap Kondor Péter esperes áhítatával indult, majd kézműves- foglalkozás, játékok és sportprogramok közül választhattak a résztvevők. Az ebéd után az egyházkerület lelkészi vezetőjének úti áldásával térhettek haza a kerület lelkészcsaládjai.

P. G.