Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 26 - Fébé-díj – harmadszor

Egyházunk egy-két hete

Fébé-díj – harmadszor

A Fébé Evangélikus Diakonisszaegyesület választmánya harmadik alkalommal ítélhette oda a 2006-ban alapított Fébé-díjat: ezúttal öt középiskolánk egy-egy diákjának, akiket a tantestületük erre javasolt.

Mindannyian az irgalmasság, illetve a felebaráti szeretet példáját élték iskolatársaik elé, ezzel érdemelték ki az elismerést. Egyikük például a gimnáziumuk közelében lévő nevelőintézetben lakó gyermekek számára szervezett ruha- és ajándékgyűjtést. Egy másik díjazott – sok egyéb kisebb szolgálat mellett – részt vesz a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség által vak fiatalok számára szervezett tábor lebonyolításában is. Örömünkre ismét olyan fiatalok kaphatták meg a Fébé-díjat, akik önzetlenül gyakorolják a felebaráti szeretetet, és végeznek szolgálatot másokért.

Elismerésül álljon itt a nevük: Fodor Hanna (Sopron), Garai Szilvia (Aszód), Király Gergely (Bonyhád), Kocsis Éva (Orosháza) és Szkibó Zsófia (Miskolc). A díjat Aszódon, Miskolcon és Orosházán Taschner Erzsébet főnök asszony, míg Bonyhádon és Sopronban Magassy Vilma diakonissza testvér adta át.

Isten áldását kérjük e fiatal testvéreink életére és szolgálatára!

Veperdi Zoltán