Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 27 - Segíteni másoknak – a Fébé-díjas Garai Szilvia (16), a legfiatalabb

Keresztutak

Segíteni másoknak – a Fébé-díjas Garai Szilvia (16), a legfiatalabb

A Fébé Evangélikus Diakonisszaegyesület választmánya idén harmadik alkalommal ítélte oda a 2006-ban alapított Fébé-díjat öt középiskolánk egy-egy tanulójának. Egyikük az Acsa melletti Erdőkürtön élő Garai Szilvia, az aszódi evangélikus gimnázium tizedikes tanulója, aki részt vett a Fébé legutóbbi konferenciáján.

– A díj nagy meglepetést jelentett számomra. Szívesen segítek diáktársaimnak a tanulásban, és örömmel hívogatom őket istentiszteletekre éppúgy, mint azokra az előadásokra, amelyeket idén az aszódi gyülekezeti házban tartanak a Biblia éve alkalmából. Nagyon jólesett ez az elismerés – a szerény pénzjutalom, valamint a Fébé nyolcvan évéről szóló könyv –, amelyet Taschner Erzsébet főnök asszony adott át a június 21-ei tanévzárón. Hatására a jövőben igyekszem még többet tenni, például szeretnék részt venni abban a karácsony előtti gyűjtőakcióban, amelynek keretében régi játékainkat és könyveinket adhatjuk le az iskolában. Gyülekezetünk életébe is szeretnék aktívabban bekapcsolódni, bár ezt nehezíti, hogy Aszódon kollégista vagyok.