Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 27 - Evangélikus zsinati biztos a református egyetemen

Keresztutak

Evangélikus zsinati biztos a református egyetemen

Hafenscher Károlyt, egyházunk országos irodájának előző igazgatóját június 1-jével a Károli Gáspár Református Egyetem zsinati biztosának nevezték ki. Lapunk új tisztségéről, ezzel kapcsolatos feladatairól, az elmúlt egy hónapban szerzett tapasztalatairól kérdezte őt.

– Mivel zsinatunk „jóvoltából” egyházunkban nem volt szükség a tapasztalataimra, szívesen vettem a Magyarországi Református Egyház Zsinatának felkérését, hogy zsinati biztosi minőségben segítsem a Károli Gáspár Református Egyetemet. A megbízatás két munkaterületet foglal magába: a gazdasági vizsgálatok irányítása és a számviteli rend felépítése, valamint az intézményfejlesztési terv elkezdett munkáinak befejezése.

Minthogy valamilyen módon mindig kapcsolódtam a felsőoktatás világához, lelkesen vetettem bele magam abba a munkába, amelynek tényleges célja, hogy a fenntartó református egyház segítse ezt a fontos intézményét átlendülni azon a holtponton, amelyre az elmúlt időben jutott. Feladatomnak érzem, hogy a fenntartó számára tiszta, átlátható képet adjak az egyetem működéséről, s ennek alapján a napi munkában és a jövő tervezésében a református egyház felelősen gyakorolni tudja jogait és kötelességeit. Korábbi lelkészi, igazgatói, vezetési és mediátori ismereteimet így a protestáns szellemiségű felsőoktatás javára kamatoztathatom.

Közben azért nem feledkezem el a számomra most is legfontosabbról, amire hivatásszerűen vállalkoztam: a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központról s az abban végzett munkámról.