Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 27 - Kefires sütemény

Kultúrkörök

SZERETETVENDÉGSÉGRE…

Kefires sütemény

Hozzávalók a tésztához: 4 egész tojás, 3 pohár kefir, 3 pohár kristálycukor (szűken mérve), 4 pohár finomliszt, 1 pohár étolaj (mindent kefirespohárral mérünk!), 1 csomag sütőpor. A tetejére (ízlés szerint): darabolt dió, mogyoró, mandula, mazsola, csokoládé, cukrozott narancshéj és/vagy idénygyümölcs (cseresznye, meggy, ribizli, szilva és így tovább).

Elkészítés: a hozzávalókat simára keverjük. Az így kapott masszát beleöntjük egy fóliával bélelt tepsibe, a tetejét ízlés szerint megszórjuk apróra vágott dióval, kimagozott gyümölccsel, csokoládédarabokkal stb. Közepes tűzön negyven percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. (Akár csokoládémázzal is leönthetjük.)