Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2008
- 27
- Kefires sütemény
Kultúrkörök
SZERETETVENDÉGSÉGRE…
Kefires sütemény
Hozzávalók a tésztához: 4 egész tojás,
3 pohár kefir, 3 pohár kristálycukor (szűken
mérve), 4 pohár finomliszt, 1 pohár étolaj
(mindent kefirespohárral mérünk!),
1 csomag sütőpor. A tetejére (ízlés szerint):
darabolt dió, mogyoró, mandula, mazsola,
csokoládé, cukrozott narancshéj és/vagy
idénygyümölcs (cseresznye, meggy, ribizli,
szilva és így tovább).
Elkészítés: a hozzávalókat simára keverjük.
Az így kapott masszát beleöntjük
egy fóliával bélelt tepsibe, a tetejét ízlés
szerint megszórjuk apróra vágott dióval,
kimagozott gyümölccsel, csokoládédarabokkal
stb. Közepes tűzön negyven
percig sütjük. Porcukorral meghintve
tálaljuk. (Akár csokoládémázzal is leönthetjük.)