Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 29 - Három a lelkész – ordináció három helyszínen

Egyházunk egy-két hete

Három a lelkész – ordináció három helyszínen

FOTÓ: MENYES GYULA
Szakonyiak, bükiek, szombathelyiek, valamint a rokonok, barátok, lelkésztársak, ismerősök zsúfolásig megtöltötték a szakonyi evangélikus templomot – sőt volt, aki ki is szorult belőle – július 12- én, szombaton délelőtt, amikor Ittzés János püspök lelkésszé szentelte Hasza Mónikát.

Az ordinációs liturgiában Fatalin Helga hatvani lelkész, valamint az Evangélikus Hittudományi Egyetem képviseletében dr. Szabó Lajos professzor segédkezett.

Ittzés János püspök a meghívón szereplő ige, Fil 4,13 alapján elmondta, hogy a lelkészi munkában is arra van ereje az embernek, amit Krisztustól kap. Ezért mindig rá kell figyelnünk, szolgálatunk nehézségeiben és félelmeink között is egyedül Krisztusra kell tekintenünk. Aki ezt megteszi, az erőssé lesz, és függetlenné válik mindenféle korszellemtől. Püspöke a Jézusban való bizalomra bátorította az újonnan ordinált lelkésznőt.

Hasza Mónika a Győr-Moson-Sopron megyei Szakonyban nőtt fel. A település evangélikusait a Vas megyei Bükön szolgáló lelkész gondozza; korábban Fatalin Helga pásztorolta a gyülekezetet. A lelkésznő nyári ifjúsági táborokba vitte Mónikát, így a későbbi lelkészjelölt aktív résztvevője lett a gyenesdiási ifjúsági konferenciáknak, és Őrimagyarósdon maga is vezetett táborokat. Ez idő alatt érlelődött meg benne a lelkészi szolgálatra való elhívás. A soproni líceumban érettségizett 2001-ben. Teológusként a hétvégenként rendezett révfülöpi licistatáborokba is járt segíteni, szolgálni.

A teológiai stúdiumok közül érdeklődése középpontjában a gyakorlati teológia állt. Az ötödik év után Németországban, Neuendettelsauban volt ösztöndíjas. A hatodévet Szombathelyen, Gregersen- Labossa György mentorsága alatt töltötte. A jövőben itt végzi szolgálatát beosztott lelkészként.

M. Gy.