Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 29 - Evangéliumi műhely a bűvészetek völgyében

Kultúrkörök

Evangéliumi műhely a bűvészetek völgyében

Ismeretes, hogy idén – financiális okokból – elmarad a Művészetek Völgye fesztivál, ám az elmúlt közel két évtizedben elismertséget és népszerűséget méltán kivívó rendezvénysorozat szervezői nem hagyták cserben a „völgybarátokat”. Kapolcsi bűvészeti napok várják július 25. és augusztus 3. között valamelyest szerényebb, de így is felettébb változatos kulturális kínálattal a Káli-medencébe látogatókat.

Kapolcsra koncentrálódik az a programsorozat is, amelyet a bűvészetek völgye fesztivállal párhuzamosan, de teljesen függetlenül tőle állítottak össze a környékbeli keresztény felekezetek. A történelmi és szabadegyházak összefogásával meghirdetett „evangéliumi műhely” alkalmait három evangélikus helyszínen – a kapolcsi evangélikus templomban, a település Élő Víz pinceként ismert helyiségében, illetőleg a taliándörögdi evangélikus templomban – rendezik meg.

Az elmúlt években megszokott felekezetközi délutáni istentiszteletek, „hangos és csöndes kiállítások”, komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi és filmelőadások mellett idén is több újdonság várható.

Az evangélikus szolgálattevők között lesz Ittzés János dunántúli evangélikus püspök, Szeverényi János országos miszsziói lelkész, valamint Verasztó János répcelaki és Fűke Szabolcs galgagutai evangélikus lelkész. A keresztény könnyűzenét olyan nevek fémjelzik majd, mint Rontó Kitty, a BPA Gospel Team, a Light House, a GöncölSzekér Band, a Golgota Klasszika, valamint a Lakatos Project.

A kapolcsi evangéliumi műhely részletes programja kérhető a lelkészi hivatalokban, valamint megtalálható és letölthető a kovagoors.lutheran.hu internetes oldalról.

EvÉlet-infó