Kultúrkörök
SZERETETVENDÉGSÉGRE…
Burgonyatorta
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg áttört főtt burgonya, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, fél csomag sütőpor.
A krémhez: 10 dkg Rama margarin, 10 dkg porcukor, 25 dkg áttört főtt burgonya, 4 dkg keserű kakaópor, 2 evőkanál rum, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés: a tésztához a tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a burgonyát, majd a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. A kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát margarinnal kikent, belisztezett, 25 centiméter átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 160 Celsius-fokon 35 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítéséhez a margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Hozzáadjuk a burgonyát, a kakaóport, a rumot, a vaníliás cukrot, és jól kidolgozzuk.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, és kívülről is bekenjük vele a süteményt.