Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 29 - Burgonyatorta

Kultúrkörök

SZERETETVENDÉGSÉGRE…

Burgonyatorta

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg áttört főtt burgonya, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, fél csomag sütőpor.

A krémhez: 10 dkg Rama margarin, 10 dkg porcukor, 25 dkg áttört főtt burgonya, 4 dkg keserű kakaópor, 2 evőkanál rum, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés: a tésztához a tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a burgonyát, majd a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. A kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát margarinnal kikent, belisztezett, 25 centiméter átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 160 Celsius-fokon 35 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítéséhez a margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Hozzáadjuk a burgonyát, a kakaóport, a rumot, a vaníliás cukrot, és jól kidolgozzuk.

A kihűlt tésztát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, és kívülről is bekenjük vele a süteményt.