Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 31 - Feketén-fehéren a Szélrózsa legsikerültebb fotóiból

A hét témája

Feketén-fehéren a Szélrózsa legsikerültebb fotóiból

Koch Eszter: Az Úrhoz menekülök (portré kategória, 1. helyezés)
A két évvel ezelőtti Szélrózsához hasonlóan szerkesztőségünk idén is két fotóssal képviseltette magát a most is nagyszerűen sikerült országos evangélikus ifjúsági találkozón. A fényképészet kedvelői azonban jól tudják, hogy nem minden a profi felszerelés, néha az adott pillanat megismételhetetlen varázsa többet nyom a latban – márpedig ők ketten igencsak kevesen voltak ahhoz, hogy a rendezvény minden egyes mozzanatát lencsevégre kapják. Hiába hát a több száz képre rúgó EvÉlet-es archívum, joggal feltételeztük, hogy a táborlakók is szép számmal készítenek majd érdekes felvételeket.

Ezért is hirdettük meg az Evangélikus Élet és a myLuther evangélikus közösségi oldal fotópályázatát, reménykedve abban, hogy a fényképezőgépek birtokosai meg is merik osztani képeiket másokkal… Noha a pályázati kiírás elég szűkszavú volt, szerencsére nem kellett csalódnunk. A beérkezett mintegy száztíz képet végül három kategóriába soroltuk – portré, esemény, hangulat –, és viszonylag hamar sikerült is kiválasztani mindegyikben a három díjazottat. (A zsűri tagjai T. Pintér Károly és Nagy Bence szerkesztők, Lukács Gabi és Szabó Balázs, a myFotósuli vezetői voltak.)

A nyertesek „profi elbánásban” részesülnek, ugyanis – a Luther Kiadó által felajánlott könyvajándékon és a szokásos honoráriumon túl – itt közölt képeikről részletes értékelést is kapnak majd a myLutheren. A pályázatra küldött fotók a http://myluther.hu/myfotosuli címen természetesen színesben tekinthetők meg.