Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 35 - Ez tényleg csoda!

Egyházunk egy-két hete

Ez tényleg csoda!

Irsai óvodagyarapodás

FOTÓ: PÁL MARIETTA
Az Irsai Evangélikus Egyházközség Mustármag Óvodája 1994 óta mûködik a helyi közösség nagy megelégedésére. Az utóbbi idõben az elõírások megváltozása és a növekvõ gyermeklétszám miatt szükségessé vált az intézmény bõvítése, amely ez év nyarán fejezõdött be. Ez alkalomból múlt vasárnap hálaadó istentisztelet keretében dr. Fabiny Tamás püspök hirdette Isten igéjét az irsai evangélikus templomban.

Az istentisztelet után a szép számban megjelent ünneplõ gyülekezet átvonult az intézményhez, ahol a Mustármag Óvoda kibõvített épületét dr. Fabiny Tamás püspök, Krámer György püspökhelyettes, a Dél-Pest Megyei Egyházmegye esperese és Erdélyi Csaba, az Irsai Evangélikus Egyházközség lelkésze áldotta meg. A megvalósítást a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Dél-Pest Megyei Egyházmegye támogatása, sok cég és magánszemély adománya, valamint a kivitelezõ Baksa és Társa Kft. rugalmassága tette lehetõvé.

A Mustármag Óvoda, amely Fakan Zsuzsanna óvónõ vezetésével mûködik, az elõírásoknak megfelelõen egy tornaszobával, tetõtér-beépítéssel, szép, világos termekkel és kiegészítõ helyiségek kialakításával tette kényelmesebbé és vidámabbá a gyerekek mindennapi életét, lelki és testi fejlõdését. Az óvoda szeptemberben kettõ helyett három csoporttal indíthatja a 2008/2009. évet.

Az óvodások sokszínû mûsorral szolgáltak. A gyerekek örömét legpontosabban az egyik kislány mondata tükrözi: „Ez tényleg csoda!” Milyen igaza van…

Pál Marietta